Fundacja naKOle i „odLOTTOwa jazda”

Rowerzyści, rowerzystki, jeżdżący na hulajnodze i rolkach.
Z przykrością informujemy że w związku z licznymi błędami w aplikacji ” #Odlottowa #jazda” Fundacja Lotto postanowiła zawiesić działanie programu, a tym samym zawiesić konkurs. Nie oznacza to jednak jego zakończenia!!!!!!

TRENUJCIE, ĆWICZCIE po to by po WZNOWIENIU PROGRAMU przeżyć ze zdwojoną siłą.

Szanowni Państwo, z uwagi na ogromne zainteresowanie Programem „odLOTTOwa jazda”, które bardzo nas cieszy, ale które spowodowało pewne problemy techniczne aplikacji zliczającej kilometry, uprzejmie informujemy, że zarząd Fundacji LOTTO im. Haliny Konopackiej podjął decyzję o chwilowym zawieszeniu konkursu, w celu optymalizacji funkcjonowania aplikacji. Jednocześnie chcemy Państwa uspokoić, że dotychczas wyjeżdżone kilometry będziemy uwzględniać, ustanawiając dwie tury konkursu. Pierwsza będzie formą rekompensaty włożonego przez Państwa wysiłku, druga tura, która nastąpi po wznowieniu konkursu, będzie właściwą rywalizacją. Bardzo dziękujemy za tak liczny udział w „odLOTTOwej jeździe”. Dokładamy wszelkich starań, aby jak najszybciej wznowić działanie aplikacji, a tym samym przywrócić sportowe współzawodnictwo i zaangażowanie społeczne. O dalszych krokach będziemy Państwa niezwłocznie informować na stronie internetowej oraz za pośrednictwem wszelkich kanałów komunikacji. Z poważaniem, Zespół Fundacji LOTTO im. Haliny Konopackiej
na zdjęciu wycinek ze strony organizatora konkursu Fundacji LOTTO im. Haliny Konopackiej https://www.fundacjalotto.pl/odlottowa-jazda/

Jeeeeeeeeee…. Yuppiiiiii……Hurrrraaaa……….

Fundacja naKole zakwalifikowała się do II etapu konkursu „odLOTTOwa jazda”  organizowanego przez Fundacje „LOTTO im. Haliny Konopackiej.”

Mamy bardzo dużą szanse na otrzymanie  (100 000 zł)  na realizacje projektu „Podwójnie zakręceni”.

Czy otrzymamy tę kwotę zależy również od CIEBIE 🙂

II etap konkursu polega na uzbieraniu jak największej liczby przejechanych na rowerze kilometrów.
Ich rejestracja odbywa się za pośrednictwem aplikacji „odLOTTOwa jazda
W tym roku do tego etapu zakwalifikowało się 45 organizacji – więc mamy z kim rywalizować 🙂

1. Pobierz aplikacje
  2. Zarejestruj się
  3. Wybierz Fundację na Kole jako odbiorce twoich kilometrów
  4. Ruszaj w drogę i le tylko masz ochotę,
    i gdzie nogi powiozą 🙂

Założenia Projektu „Podwójnie zakręceni”

1. zakup części i narzędzi do złożenia 4 rowerów typu Tandem – kierując się dotychczas zdobytą wiedzą nasi Wolontariusza przygotują projekt, skompletują części oraz złożą 4 rowery na których bez przeszkód będą mogły podróżować osoby z dysfunkcją wzroku wraz z pilotami.
  2. Zorganizowanie 4 wycieczek rowerowych  połączonych ze zdobywaniem górskich szczytów i zwiedzaniem miejsc historycznych oraz obiektów kultury, włączających osoby z niepełnosprawnością do turystyki rowerowej.W każdym z wyjazdów weźmie udział 20 uczestników.
    W planach mamy zwiedzić

1. Szlak Orlich gniazd
    2. Beskidy, Tatry, Pieniny
    3. Jelenia Góra, Karpacz, Szklarska Poręba